Продукти :

3 чаши брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 ч.ч. меко масло (не разтопено, а размекнато на стайна температура)
1 и 1/2 ч.ч. захар
2 големи яйца
няколко капки ванилен екстракт

Приготвяне :

Брашното се пресява с бакпулвера и солта. В купа маслото се разбива със захарта на пухкав крем и към него се добавят яйцата и ваниления екстракт. Добавя се брашното и се омесват на ръка гладко тесто. Завива се в свежо фолио и е хубаво да престои 1-2 часа в хладилника.
След това се разточва и с формички се изрязват сладки, които се пекат на 180 гр. 12-15 минутки, докято краищата им станат златисти. Не трябва да покафеняват!

Преди печене може да се поръсят със оцветена захар кристал, или след печене да се наръсят с пудра захар или да се украсят със захарно тесто или марципан.
Захарното тесто се прилепва върху сладката с малко вода или намазан на много тътък слой